Οδηγός εγκατάστασης XAMPP (1.7.7) σε Windows

Δευτέρα 25 Φεβρουαρίου 2013 0 σχόλια

Οδηγός εγκατάστασης XAMPP (1.7.7) σε Windows

Στη ανάρτηση αυτή θα μάθουμε πως μπορούμε να εγκαταστήσουμε το XAMPP σε περιβάλλον Windows. To XAMPP είναι μια πολύ δημοφιλής, δωρεάν και open source πλατφόρμα web server. To XAMPP αποτελείται από τον Apache HTTP Server, τη MySQL, και τους διερμηνευτές (interpreters)  για τις γλώσσες σεναρίων (script languages) PHP και Perl.
Ο οδηγός αυτός παρέχει αναλυτικές οδηγίες εγκατάστασης της έκδοσης 1.7.7 (τρέχουσα τη στιγμή που γράφετε η ανάρτηση) όμως τα ίδια ισχύουν και για τη 1.7.4 και παλαιότερες. Η εγκατάσταση έγινε σε Windows 7 και Vista όμως τα ίδια ισχύουν και για XP.
Η εγκατάσταση του XAMPP είναι πολύ απλή και γι’αυτό έχει γίνει τόσο δημοφιλής. Σε 10 λεπτά μπορείτε να έχετε εγκατεστημένα στον υπολογιστή σας όλα αυτά τα πακέτα ενώ η εγκατάσταση ένα-ένα των πακέτων και η αντιμετώπιση των conflicts μεταξύ τους μπορεί να είναι μια χρονοβόρα διαδικασία.
Βήμα 1:  Πάμε στη σελίδα αυτή και κατεβάζουμε τον installer για Windows.


  
Βήμα 2:  Όταν κατέβει ο installer αρχίζουμε τη διαδικασία εγκτάστασης. Το πρώτο μήνυμα που θα πάρετε θα σας συστήνει λόγω προβλημάτων στα δικαιώματα εγγραφής (για Win7 και Vista) του C:Program Files  να μην εγκαταστήσετε το XAMPP εκεί.


Αν δεν υπάρχει συγκεκριμένος λόγος αφήστε το default directory εγκατάστασης
 
C:xampp
  
Βήμα 3:  Η επόμενη οθόνη θα σας αφήσει να επιλέξετε διάφορες επιλογές όπως αν θέλετε εικονίδιο στη επιφάνεια εργασίας, φάκελο στο start κ.α.
Από κάτω θα σας ρωτάει αν θέλετε να τρέχει κάποια/ες από τις εφαρμογές ως service για τα Windows. Να έχετε στο μυαλό σας ότι οι επιλογές αυτές καταναλώνουν CPU και μνήμη. Αν δεν ξέρετε τη είναι αυτό ή δεν είστε σίγουροι αν το χρειάζεστε, μην ανησυχείτε μπορείτε και μετά την εγκατάσταση να αλλάξετε πολύ εύκολα τις ρυθμίσεις αυτές.
  
Βήμα 4Αυτό ήταν! Η εγκατάσταση ολοκληρώθηκε! Μπορείτε να τρέξετε το XAMPP από το control του στο desktop ή από τον φάκελο εγκατάστασης του πχ. C:xamppxampp-control
Με τον controller μπορείτε να ξεκινάτε ή να σταματάτε τις εφαρμογές που υποστηρίζει το XAMPP.


 
Βήμα 5:  Για να δούμε ότι η εγκατάσταση ολοκληρώθηκε επιτυχώς, ανοίγουμε τον browser μας βάζουμε για url http://localhost . Αν ανοίξει η σελίδα του XAMPP όλα πήγαν καλά. Μπορούμε να ελέγχουμε και το status των εφαρμογών από τη σελίδα αυτή, επιλέγοντας status από το μενού αριστερά:
         


                                                                                                                                                                   Πηγή : greekpcblog.com

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 

©Copyright 2011 CorfuSat | TNB