Οδηγός εγκατάστασης WordPress τοπικά στον υπολογιστή σας

Δευτέρα 25 Φεβρουαρίου 2013 0 σχόλια

 


Στη ανάρτηση αυτή θα μάθουμε πως μπορούμε να εγκαταστήσουμε τοπικά στον υπολογιστή μας wordpress. Η εγκατάσταση μπορεί να γίνει είτε σε περιβάλλον Windows είτε σε Linux.
Είναι πολύ χρήσιμο να έχουμε μια εγκατάσταση της πλατφόρμας του wordpress στον υπολογιστή μας. Μερικοί λόγοι είναι οι εξής:

  • Mπορούμε να κάνουμε δοκιμές και πειράματα για τη ιστοσελίδα μας χωρίς να χρειαστεί να ανεβάζουμε (upload) αρχεία στο server μας. Τέτοια παραδείγματα είναι theme testing, widget testing και plugin testing.
  • Δεν κινδυνεύει η ιστοσελίδα μας από τα πειράματα μας! Από εμπειρία, αυτό είναι πολύ σημαντικό όταν θέλουμε να δοκιμάσουμε εργαλεία που δεν γνωρίζουμε τι αντίκτυπο θα έχουν στη ιστοσελίδα μας.
  • Αν δεν έχουμε ακόμη πακέτο φιλοξενίας (hosting account) για τη ιστοσελίδα μας.
Για τη σωστή λειτουργία του WordPress χρειαζόμαστε τα εξής:
  • PHP 4.3+
  • MySQL Database Server 4+
Μην βιαστείτε να κατεβάσετε και να εγκαταστήσετε τα παραπάνω καθώς υπάρχουν στη εγκατάσταση του XAMPP. Περιληπτικά τo XAMPP είναι μια πολύ δημοφιλής, δωρεάν και open source πλατφόρμα web server. To XAMPP αποτελείται από τον Apache HTTP Server, τη MySQL, και τους διερμηνευτές (interpreters)  για τις γλώσσες σεναρίων (script languages) PHP και Perl. Σε 10 λεπτά μπορείτε να έχετε εγκατεστημένα στον υπολογιστή σας όλα αυτά τα πακέτα ενώ η εγκατάσταση ένα-ένα των πακέτων και η αντιμετώπιση των conflicts μεταξύ τους μπορεί να είναι μια χρονοβόρα διαδικασία.
Περισσότερα για το πως να κατεβάσετε και να εγκαταταστήσετε το XAMPP σε Windows μπορείτε να διαβάσετε εδώ και για Ubuntu Linux εδώ.
Αν έχουμε XAMPP εγκατεστημένο στο υπολογιστή μας είμαστε έτοιμοι να ξεκινήσουμε: Βήμα 1:  Ξεκινούμε το XAMPP. Σε Windows απλά ανοιγούμε το shortcut του XAMPP-Control. Σε Ubuntu από τη κονσόλα Ctrl+Alt+T  δίνουμε:

sudo /opt/lampp/lampp start
Βήμα 2:  Ανοίγουμε τον browser μας και δίνουμε:
http://localhost/phpmyadmin/
Δημιουργήστε μια βάση δεδομένων με το όνομα wordpress




Βήμα 3:  Κατεβάστε από εδώ (επίσημη ιστοσελίδα του wordpress) τη τελευταία διανομή του wordpress. Αποσυμπιέστε (extract) τα περιεχόμενα του αρχείου σε ένα νέο φάκελο (ονομάστε τον wp) στο φάκελο htdocs του XAMPP.







Βήμα 4:  Βρείτε μέσα στο φάκελο το αρχείο:
wp-config-sample.php
  και μετoνομάστε (rename) σε
wp-config.php



Ακολούθως ανοίξτε το αρχείο αυτό με δεξί-κλικ -> edit και ενημερώστε τα στοιχεία της βάσης δεδομένων με τα δικά σας. Αν δεν αλλάξετε κάτι όταν κάνατε τη εγκατάσταση του XAMPP τότε ισχύουν τα default στοιχεία όπως φαίνονται στη εικόνα αυτή:





Βήμα 5:  Στο browser σας δώστε το παρακάτω για να εγκατασταθεί το wordpress:
http://localhost/wp/wordpress/wp-admin/install.php







Η εγκάτασταση ολοκληρώθηκε! Μπορείτε να μπείτε στο dashboard του WordPress αφού πρώτα κάνετε log-in:



http://localhost/wp/wordpress/wp-admin





Μπορείτε να δείτε τη ιστοσελίδα σας δίνοντας:

 http://localhost/wp/wordpress/






Πηγή : greekpcblog.com

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 

©Copyright 2011 CorfuSat | TNB