Σφολιάτα σπιτική

Δευτέρα 2 Ιανουαρίου 2012
Μια σφολιάτα που δεν έχει να ζηλέψει τίποτα από τις επαγγελματικές !




Υλικά
*  500 γρ.αλεύρι
*  200 γρ. βούτυρο
*  200 γρ. νερό
*  1 1/2 κουταλάκι αλάτι
*  200 γρ. βούτυρο για το άνοιγμα του φύλλου

Οδηγίες
1.     Βάζουμε στο μίξερ ή σε βαθύ μπολ το αλεύρι, το βούτυρο που είναι  σε θερμοκρασία δωματίου, το νερό και το αλάτι και χτυπάμε ώσπου να γίνει μια ζύμη
2.     Έπειτα αφήνουμε την ζύμη στο ψυγείο για μισή ώρα να ξεκουραστεί.
3.     Αφού περάσει η μισή ώρα, βγάζουμε την ζύμη από το ψυγείο  και ανοίγουμε ένα φύλλο.
4.     Τοποθετούμε το κρύο βούτυρο επάνω, ανοίγοντάς το με πλάστη.
5.     Τυλίγουμε το φύλλο μας στα τρία και συνεχίζουμε το άνοιγμα
6.     Έπειτα βάζουμε το φύλλο στο ψυγείο για μισή με μία ώρα περίπου.
7.     Επαναλαμβάνουμε την διαδικασία  άλλες 3-4 φορές, βάζοντας το φύλλο κάθε φορά στο ψυγείο για μισή ώρα.
8.     Πριν την τελική  επεξεργασία και άνοιγμα του φύλλου για οποιαδήποτε χρήση το έχουμε στο ψυγείο.
9.     Χωρίζουμε την ζύμη μας σε 4 ίσα μέρη
10.  Για να ανοίξουμε το φύλλο, αλευρώνουμε και την επιφάνεια  αλλά και το φύλλο
11.  Έχουμε το φύλλο μας έτοιμο για να φτιάξουμε την πίτα μας.



Μικρά tips
*  Όταν βάλουμε το φύλλο στο ταψί μας,  καλό είναι να δημιουργήσουμε τρύπες με ένα πιρούνι.
*  Η ποσότητα των υλικών είναι για τέσσερα φύλλα εμπορίου.
*  Είναι για αλμυρές και γλυκές πίτες
*  Αν υπάρξει δυσκολία στο άνοιγμα τοποθετούμε το φύλλο στο ψυγείο για λίγη ώρα
*  Τέλος μπορούμε να διατηρήσουμε το υπόλοιπο για μια εβδομάδα στο ψυγείο σε μορφή μπάλας τυλιγμένο καλά σε μεμβράνη, ή ανοιγμένο φύλλο στην κατάψυξη
*  Η συνταγή είναι του Στέλιου Παρλιάρου
*  Αν μπορέσουμε και βρούμε ειδική μαργαρίνη για σφολιάτα θα γίνει ακόμη καλύτερη η σφολιάτα μας




Πηγή : mara's cook
 

©Copyright 2011 CorfuSat | TNB